Menu

Woonhuis Leuven

uitbreiding

Woonhuis Leuven

Zitkamer

In de zitkamer is massieve geborgenheid voelbaar. Eenduidige openingen naar de tuin en de tuinkamer geven deze atmosfeer heldere kaders.

 

Tuinkamer

De tuinkamer voelt op haar beurt weer meer aan als een buitenruimte.
Het ochtendlicht brengt een aangename atmosfeer in de kamer.
Zodra het middag wordt, verdwijnt langzaam het directe zonlicht tussen de balken.

 

Trap

De nieuwe vaste trap maakt het mogelijk om
van de zolder een waardige slaapverdieping te maken. 

Het ontwerp van de trap voorziet tevens 
in een ruimte scheidend element op de overloop.

 

 

Tegenstellingen

Het ontwerp van deze renovatie en uitbreiding is gestoeld op twee aloude tegenstellingen: binnen & buiten en bestaand & nieuw. Dit is enerzijds uitgewerkt in een spel van massief en constructief en anderzijds in met openingen in het bestaande hoofdhuis.

Hierdoor ontstaan dynamische en heldere atmosferen  
die zijn afgestemd op de benodigde functies.

 

Compositie

De materialen en bouwtechnieken die in het ontwerp zijn toegepast, brengen afzonderlijk een passende atmosfeer met zich mee. Gezamenlijk zorgen zij voor een heldere en dynamische compositie.  

Type renovatie, transformatie, verbouwing van het interieur, exterieur en van een geschakeld huis, twee onder een kap Locatie Groenstraat Oud Heverlee, Leuven, Antwerpen Opdrachtgever particulier Jaar 2015-2016 Diensten ontwerp, meubelontwerp, technisch ontwerp, schetsontwerp, definitief ontwerp, kleuradvies, interieurarchitectuur, keukenontwerp, keuken  Materialen staal, beton, glas, hout, multiplex, betonvloer, balken, houten balken, origineel houtwerk Tags kookeiland, voorkamer, kamer ensuite, leefkeuken, zitkamer, modern, tuinkamer koken, leven, eten, eetkamer, binnen, buiten, open, licht, nis, hal, gang, toilet, badkamer, loft, studie, bureel

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!