Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Boschstraat & DNC


In 2020 mochten we voor onszelf verbouwen. We verhuisden van ons oude kantoor in Maastricht naar een nieuwe locatie: Boschstraat 28.

Boschstraat 28 is een rijksmonument: het blijkt een restant te zijn van een zuidelijke kloostervleugel van het Penitentenklooster uit circa 1675 dat gelegen was aan de Boschstraat. Het klooster werd in 1797 opgeheven door de Fransen. Daarna kwam het in handen van Petrus Regout, waarna een enorme brand het voormalige klooster heeft verwoest. Nummer 28 schijnt het enige te zijn dat behouden is gebleven.

In dit overgebleven deel woonde rond 1900 koopman-politicus en amateur-historicus Jules M.I. Schaepkens van Riemst. In de jaren 1950 werd achter de woning een Sphinx-toonzaal en Sphinx-kantoor gebouwd. Het voormalige Sphinx-kantoor is het kantoor waar wij nu vanuit ontwerpen.

Toen we hier voor het eerst binnenkwamen was de ruimte opgedeeld in kleine gedateerde kantoorruimtes. Muren doorbreken was het eerste op onze planning om de ruimte te transformeren naar een grote, nieuwe open studio.

Ook het systeemplafond ging eruit, om terug te gaan naar de oorspronkelijke staat van het ‘gebouw’. Zo pelden we laag voor laag af en kwamen er onder het systeemplafond houten balken tevoorschijn. De balken zijn behandeld en gerestaureerd. De nieuwe vloer werd gelegd en de muren kregen een lik verf. Eind 2020 verhuisden we ons kantoor naar de Boschstraat.

Boven