Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

DETAIL magazine & DNC

Publicatie 1/2.2023

Het project ‘De Heiligenberg’ in Bunde is gepubliceerd in DETAIL magazine 1/2.2023. In het artikel vind je meer over het verhaal en de tekeningen van het project in Bunde.

De editie 1/2.2023 heeft als titel: Building in Existing Contexts. Zoals het magazine quote: Volgens de architect Marina Tabassum uit Bangladesh begint de “verantwoordelijkheid van architecten met de vraag of we überhaupt moeten bouwen of dat we bestaande structuren hergebruiken.”

“Ontwerpstudio De Nieuwe Context toverde een kunstenaarsatelier om tot een luchtig onderkomen voor gasten met behulp van een frisgroen kamermeubilair. Landgoed De Heiligenberg in de Nederlandse provincie Limburg heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Het werd voor het eerst genoemd in 1381. In de 16e eeuw, tijdens de Spaanse overheersing, werd het gebruikt als een feodaal landgoed en later werd het privébezit. Het landhuis dat nu nog steeds bestaat, werd gebouwd rond 1740, maar raakte in de loop van de tijd in verval. De Nederlandse kunstenaar Daan Wildschut liet het in de jaren vijftig restaureren en vestigde er zijn atelier. De huidige eigenaren vonden het gebouw wederom in slechte staat. De muren waren vochtig, veel van de houten balken waren aan het rotten. Studio De Nieuwe Context heeft het landhuis inmiddels thermisch gerenoveerd. Zij toverden het bijgebouw en voormalig atelier om tot een charmant gastenverblijf.”

Het magazine is via www.detail.de te koop!


Aannemer: Laugs Bouwmeesters Meubilair: bestwelhip Styling: Loesje van Herp Fotografie: Blickfänger

Boven