Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

De Nieuwe Context is een onderzoek- en ontwerp­bureau gespecia­liseerd in verblijven en wonen.

Onze inspiratie vinden we in de context; in dat wat er is. We laten ons leiden door de wensen van de gebruikers van het gebouw en door bestaande architectonische elementen, door sfeer die er is en door de historie van een pand. De omstandigheden, in de breedste zin van het woord, bepalen hoe we te werk gaan en wat ons vertrekpunt is.
Intuïtie

In de nieuwe context trekken vorm en functie samen op. We geloven sterk in de harmonie tussen de gebruiker en het gebouw. De voorkeuren en verwachtingen van bewoners en gebruikers moeten weerspiegeld worden in architectonische elementen. In de nieuwe context zijn zintuiglijke ervaring en intuïtie belangrijker dan materiaal of vierkante meters. Samen met onze opdrachtgevers scheppen we, binnen die bestaande context, een nieuwe context.

Verhaal

Vaak nemen we een mooi verhaal als uitgangspunt. Een oude school, een gewezen gemeentehuis of een voormalige boerderij: ze dragen allemaal verwijzingen naar hun vroegere gebruik met zich mee. Het karakter dat deze panden door de jaren heen hebben gekregen, willen we zo veel mogelijk behouden. Het geeft ze eigenheid, uitstraling en maakt ze bijzonder. In de nieuwe context krijgt de toekomst de ruimte, maar wel met eerbied voor de verhalen en elementen uit het verleden.

Team

Wij zijn een klein team met oog voor gebruik en detail. We werken aan bijzondere ontwerpen op het snijvlak van interieur en architectuur.

Dave van den Berg

MSc Architect

Joey Rademakers

Ma Interieurarchitect / Partner

Karlijn Polak

Architect in opleiding

Roel Slabbers

Ma Interieurarchitect / Partner

Henk Slabbers

Uitvoeringsmedewerker

Stella Ioannidou

Stagiaire communicatie & marketing

Tim Broeren

Architect in opleiding

Oscar

Kantoorhond

Vacatures

Bekijk onze vacatures en stageplekken.

Open sollicitatie accordion-plus accordion-minus

Er zijn momenteel geen vacatures bij De Nieuwe Context, maar stuur gerust je portfolio naar info@denieuwecontext.nl. Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe talenten die ons team versterken!

Neem contact
met ons op.

    Boven