Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Beneden­woning Maastricht
Uitbreiding

Deze stadswoning in de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld was vroeger een bovenwoning met garage. Hierna is de woning verbouwd en opgedeeld in een beneden- en bovenwoning. Voor de bewoners van de benedenwoning hebben we een uitbreiding ontworpen. De vraag van de bewoners was om een extra slaapkamer te creëren.

Het uiteindelijke ontwerp is niet alleen het scheppen van een extra slaapruimte geworden, maar er is vooral gekeken naar het optimaal benutten van alle ruimtes. Om dit te realiseren laten we in het nieuwe ontwerp functies in elkaar overvloeien.

Het gebruik is middels interieurelementen met elkaar verbonden. Dit zie je terug in de keuken die efficiënt geplaatst is in de wand, maar ook in de badkamer omdat een wand voor de wastafel staat. Hierdoor is de ruimte geen badkamer meer, maar een gang naar de slaapkamers.

Vorig project Volgend project
Boven