Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Deze voormalige schuur, gelegen in Geulle, is midden 20ste eeuw omgebouwd tot woning. 

De wens van de huidige bewoners is om deze woning om te toveren tot een mini farm, inclusief tuinderskas, een stalling voor landbouwvoertuigen, een schuur voor de lammetjes en een werkplaats inclusief buitenkeuken. Daar hebben wij een ontwerp voor gemaakt.

Plaats

Geulle

Jaar

In uitvoering

Contexten

Het project bevindt zich in de fase van bouwvoorbereiding, maar we lichten ons ontwerp graag alvast toe. Het ontwerp is gebaseerd op de bestaande constructie, waar het bakstenen gedeelte van overeind blijft. Van de binnenkant wordt dit deel na geïsoleerd.

Het oude vakwerk van deze boerenwoning is helaas niet mer bruikbaar en wordt vervangen door modern vakwerk, dat bestaat uit hout en gevuld wordt met stamphennep. 

Het dak is doorgetrokken over de woning waardoor er een overkapping ontstaan boven het terras. De glaspartij in de punt zorgt ervoor dat het terras onder alle weersomstandigheden benut kan worden. 

De constructie

De constructie die voor het woonhuis ontworpen is, dient ook als basis voor de bijgebouwen. De schil van ieder bijgebouw is echter afwisselend, al naar gelang de functie van het bijgebouw. 

Zo bestaat het dak van de stalling uit polycarbonaatplaten en de tuinderskas uit glas. 

De hoofdconstructie bestaat uit gelamineerde liggers. De begane grondvloer wordt gerealiseerd van beton en de verdiepingsvloeren van massief hout. In de grote ruimtes blijft de stamphennep zichtbaar, terwijl deze in de kleinere ruimtes afgewerkt wordt met leemstuc.

Door de overstek van het dak blijft de stamphennep beschermd tegen weersinvloeden. 

Bestaande situatie

Vorig project Volgend project
Boven