Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Buiten­verblijf Neder­weert
Nieuwbouw

Dit overdekte buitenverblijf op het uitzonderlijk grote perceel in Nederweert scheidt het voorerf van het achtererf en de tuin. De berging stond er al, maar de bewoners wilden graag een gerieflijke buitenplaats creƫren waar genoeg plek is om samen te eten, of een feestje te geven.

Het ontwerp verwijst naar de pragmatiek van de landelijke boerenschuur. De schoonheid schuilt onder andere in de details. De afwijkende klinkers zijn gelegd in blokverband en volgen de lijnen van het gebouw. De betonplaten volgen de lijnen van het oorspronkelijk gebouw en lopen naadloos door in het opvallende zwembad. De stalen constructie heeft het rood van de menie, die gebruikt wordt om roest te voorkomen. De golfplaat loopt door in de dakgoot. Het Siberische larikshout, dat wordt gebruikt voor de dakconstructie, is een lichte en betaalbare houtsoort die goed bestand is tegen weersinvloeden. Bovendien is dit hout heel duurzaam.

Regio: Limburg
Fase: Gerealiseerd
Contexten
Vorig project
Boven