Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Dit gastenverblijf is het voormalige atelier van Daan Wildschut (1913-1995), een kunstenaar gespecialiseerd in gebrandschilderd glas. Met hedendaagse ingrepen is het open karakter van het atelier behouden gebleven.

Plaats

Bunde

Jaar

2022

Contexten

Licht en kleur vormen – net als in het werk van Wildschut – de basis voor het ontwerp. Het is daarmee een knipoog naar de vorige gebruiker. 

Gerealiseerd

Het groene trappenhuis vormt het opvallende middelpunt van het vertrek. De trap geeft toegang tot de bovenverdieping en dient tevens als opslagruimte. Het gebruik van houten elementen zorgt ervoor dat de grote ruimte warm en gerieflijk aanvoelt.

Het gebruik van ecologische grondstoffen in het stucwerk, het plaatmateriaal en schilderwerk draagt bij aan een behaaglijk binnenklimaat en een goede atmosfeer in de ruimte.

Vorig project Volgend project
Boven