Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Wat vroeger de stallen waren, is nu het centrale leefgedeelte in het huis. Keuken, eetkamer en zitkamer vormen de kern van deze grote woonboerderij aan de Keentersteeg in Weert. Op de voormalige hooizolder zijn nu de slaapvertrekken, een badkamer en een werkruimte.

Plaats

Weert

Jaar

2021

Contexten

 

Al deze ruimtes komen uit op de overloop die zich uitstrekt over de gehele lengte van deze langgevelboerderij. Door de zitkamer laag te leggen, is er een wijds uitzicht op de ruime tuin en ontstaat er een bijzondere verbinding tussen de binnen- en buitenruimte, tussen de boerderij en het omliggende land.

Karakter

Bij de renovatie is het authentieke karakter van de boerderij bewaard gebleven. Dat is belangrijk want het huis maakt deel uit van een beschermd dorpsgezicht. De oorspronkelijke kenmerken van het karakteristieke pand zijn nog altijd zichtbaar, maar het is wel aangepast aan de behoeften van haar huidige gebruikers.

Oude charme ontmoet moderne functionaliteit in deze gerenoveerde boerderij, waar geschiedenis fluistert door elk gerestaureerd detail.

Vorig project Volgend project
Boven