Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Ruraal woon­huis Schin op Geul
Uitbreiding

De eenvoudige, bijna sobere uitbouw vormt een opvallend contrast met het uit mergelsteen opgetrokken huis in Berg en Terblijt. Door gebruik te maken van eenvoudige materialen en een strak, minimalistisch ontwerp komt de overdaad aan detail in het bestaande huis geprononceerder naar voren. De uitbouw past in zijn context: het is een eigentijdse variatie op de klassieke schuur of stal, een bouwvorm die veel voorkomt in een landelijke omgeving. Voor de buitenbekleding is gebruikgemaakt van Siberisch larikshout. Deze houtsoort is bijzonder weersbestendig en trekt niet krom en is daarom bij uitstek geschikt als gevelbekleding. Bovendien is het een uitermate duurzame houtsoort omdat de lariks snel groeit.

De bewoners hadden de wens om deze karakteristieke woning levensloopbestendig te maken. Daarom zijn zowel badkamer, keuken als slaapkamer in het nieuwe ontwerp op de begane grond.

Vorig project Volgend project
Boven