Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Woning Maastricht
Herstructurering en interieurontwerp

Voor een gezin van vier hebben wij een herstructurering en een interieurontwerp ontworpen. Het hoekhuis staat in de Maastrichtse wijk Savelsbosch tussen het vele groen en heeft een prachtig landelijk uitzicht. Aan ons de vraag om via herstructurering de architectonische structuur en elementen te versterken in relatie tot het landschap en passend bij het woongebruik. Het gebruik zoals onder andere het wonen en verpozen koppelen aan het uitzicht, contact met mensen tijdens het koken en studieruimtes creëren. Deze en nog meer kenmerken hebben geleid tot een nieuwe indeling van de woning. 

De entree van de woning wordt ruimtelijker; hier komt een nieuwe trap naar de eerste verdieping. Koken en eten zijn samengevoegd waardoor er meer contact is tussen beiden ruimtes. In het eetgedeelte ontstaat een vide op de eerste verdieping, omdat er vanuit de bestaande begane ruimte wordt uitgebreid. De vide is op de eerste verdieping een studiekamer die uitkijkt op het eetgedeelte. Op de eerste en tweede verdieping zijn ook de slaap- en badkamers.

Het atmosferisch- en interieurontwerp voegen materialiteit en identiteit toe aan de herstructurering. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van maatmeubilair.

Vorig project Volgend project
Boven