Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

In Nederweert staat deze langgevelboerderij uit 1925 met klassieke woon- en agrarische indeling. In het nieuwe ontwerp wordt de hele boerderij woonruimte en is met de structuur van de typerende langgevelboerderij en haar eigenschappen mee ontworpen.

Plaats

Nederweert

Jaar

In uitvoering

Contexten

Dit zie je terug aan de buitenkant, maar vooral aan de bijzondere ruimtelijke indeling binnen. De verschillende grote schuuringangen zijn raamkozijnen, waardoor veel daglicht in de ruimtes wordt binnengelaten.

Materiaalgebruik

 

Het materiaalgebruik aan het exterieur is vrij ingetogen en er wordt, naast fraké hout, bijna niets anders aan de boerderij toegevoegd.

Een verzoek van de bewoners voor verbinding en licht binnen in het huis.​

Ontwerp

Op de begane grond, in het voorste gedeelte van de boerderij, bevindt zich een apart woonverblijf met zitkamer, keuken, slaapkamer en apart toilet. Daarnaast, in het midden van de boerderij, zit een opening. Deze opening is de entree van de woonboerderij. Vanuit de entree ga je naar de keuken, eetkamer, zitkamer en naar de binnentuin. Ook is er op de begane grond – en dit allemaal onder hetzelfde dak – een buiten bijkeuken en slaapkamer met badkamer ontworpen. De vraag van de bewoners was om een verbinding te creëren tussen boven en beneden die gemaatvoerd is op het gebouw zonder dat het een klassieke vide wordt. 

Raamkozijn

 

Daarom is er gebruik gemaakt van ruime raamkozijnen die tot boven zijn opengetrokken en zodoende zorgen voor veel licht én verbinding tussen de verdiepingen en de ruimtes. Mede dankzij de ruime kozijnen en de glazen dakpannen zullen alle binnen- en buitenruimtes gevuld worden met heel veel licht.

Vorig project Volgend project
Boven