Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Woon­boerderij­ Sweik­huizen
Herstructurering en uitbreiding

In het Zuid-Limburgse dorp Sweikhuizen staat deze woonboerderij. Aan ons de vraag om middels herstructurering en uitbreiding – met bestaande en nieuwe ruimtes – verbinding te maken met het landschap zonder het landelijke karakter van de huidige situatie aan te tasten. Een aantal functionaliteiten worden toegevoegd aan de bebouwing, zoals een grote leefruimte met keuken, eet- en zithoek, bijkeuken en overdekt terras. Door de herstructurering van de bestaande bebouwing wordt de ruimtelijke samenhang versterkt in relatie tot de nieuwe functies.

De bouwmaterialen zijn van ecologische oorsprong. De impact op het milieu wordt hierdoor tot een minimum gereduceerd. Het bouwwerk is geconstrueerd uit hout, dit materiaal wordt ook deels als afwerking gebruikt.

In tegenstelling tot de voormalige situatie zijn in het nieuwe ontwerp de woonfuncties in verbinding met het landschap.

De Nieuwe Context
Vorig project Volgend project
Boven