Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Woon­huis Eijsden
Herbestemming

Dit huis, met aangrenzend winkelpand, heeft al veel functies gekend. Het diende ooit als slagerij en later als dagbestedingscentrum. Dat betekent dat er heel wat verbouwingen hebben plaatsgevonden. Belangrijk onderdeel van dit project was dan ook het herstellen van eerdere ingrepen. De slagerij is in het nieuwe ontwerp de keuken. De voormalige winkelruimte werd de hal en gewezen woonhuis veranderde in de zitkamer. De wanden die de vroegere functies van elkaar scheidden, zijn doorgebroken. Daardoor ontstaat er een verbinding tussen de grote ruimtes.

Iedere ruimte krijgt een eigen identiteit door de materialen die er gebruikt worden. In de eetkamer loopt de bestrating van de tuin door naar binnen en in de keuken vind je nog altijd het katrolsysteem met vleeshaken van de slagerij. De tegels in de hal vormen een hedendaagse verwijzing naar de klassieke winkeltegels.

De renovatie is een spel met heden en verleden. Ook aan de buitenkant. Het industriële stalen kozijn van de slagerij onderscheidt zich van het raam van het woonhuis. Waar vroeger de doorgang naar het binnenerf was, zit nu een grote glazen pui.

Vorig project Volgend project
Boven