Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Woonhuis Geulle
Renovatie en herstructurering

Dit woonhuis in Geulle staat midden in de natuur op enkele meters afstand van het Julianakanaal, dat een deel van het water van de Maas doorvoert. Tijdens de watersnoodramp in 2021 stond het water van de bewoonster tientallen centimeters hoog, waarna ze besloot dat ze niet alleen haar woning wilde renoveren maar ook herstructureren.

In het nieuwe ontwerp wordt horizontaal van het woonhuis een meubel geplaatst met verschillende faciliteiten. Door het rechte volume in de gehele boerderij te plaatsen wordt de organisch gegroeide vorm van de boerderij benadrukt. Het meubel bestaat uit een boekenkast, garderobe, wasruimte, toilet, badkamer, bedstede en een pantry. De ruimtes om het meubel zijn in lijn met de faciliteiten. De garderobe zit bijvoorbeeld in de hal en de badkamer in het gastenverblijf. Zo gebruiken we de scheefheid van de boerderij om spannende ruimtes te creëren.

Regio: Limburg
Fase: In uitvoering
Contexten
Vorig project Volgend project
Boven