Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

Woonhuis Maastricht
Herstructurering

Voor een gezin uit Maastricht hebben we een nieuwe structuur ontworpen voor hun woonhuis. De oorspronkelijke structuur wordt omgevormd naar een structuur die beter past bij de huidige woongebruiken.

Na observaties van woning en van de gebruiken is het principe ontwerp tot stand gekomen. In dit ontwerp wordt de buitenruimte onderdeel van het gebruik. Een deel vormt de eetruimte, het andere deel wordt ruimte om buiten te verpozen. Daarnaast is er meer connectie tussen de verschillende ruimtes. Dit is voelbaar in de samenhang van de functies van de ruimtes, maar ook in het materiaalgebruik. In het ontwerp worden verschillende materialen toegepast: een kopshouten vloer, een bakstenen vloer, een terrazzo keukenblad en ruw stucwerk. Aluminium kozijnen worden rood en ook het stucwerk, de keuken en de overige muren blijven in deze kleurtoon.

De bakstenen vloer loopt door in de verschillende ruimtes en geeft de ruimtes weer waarmee je andere ruimtes kunt bereiken. In de overige ruimtes zoals de keuken, woon- en studeerkamer ligt de kopshouten vloer. Zodoende voelen deze ruimtes aangenaam waardoor je hier uren kunt en wilt verblijven…

Regio: Limburg
Fase: In uitvoering
Contexten
Vorig project Volgend project
Boven