Een onderzoek-
en ontwerpbureau
gespecialiseerd in
verblijven en wonen.

De bewoners van deze woning in Sint Geertruid kochten het pand voor de wei erachter. Ze zochten een plek waar hun paard de ruimte kreeg en dicht bij het huis kon staan.
Plaats

Sint Geertruid

Jaar

2024

Contexten

 

De nieuwbouw aan de achterzijde, geïnspireerd op een boerenschuur, herbergt een ruim woonhuis met keuken, een eetkamer en een zithoek met zicht op de tuin. Het gebouw wordt aan de voorzijde sfeervol omkleed door een klimop en wilde wingerd en in het schuurtje, ook onderdeel van het ontwerp van de Nieuwe Context, is ruimte voor een motor.

Centraal tussen het oude en het nieuwe gedeelte van het gebouw ligt een verbindingsruimte, waar alle functies samenkomen. Een soort dorpspleintje, maar dan binnenshuis. Alle gedeelten van dit grote huis hebben een eigen identiteit en eigenheid. Het oude huis herbergt de slaapkamers: boven slapen de kinderen en op de begane grond is de grote slaapkamer.

Traditie en innovatie: een naadloze samensmelting in huis ontwerp
De gevel

 

De gevelbekleding van Siberisch larikshout is een hedendaagse variatie op de klassieke gevelbekleding van een boerenstal en loopt aan de binnenkant door. Op die manier ontstaat er een vanzelfsprekende relatie tussen binnen en buiten, tussen huis en tuin.

Vorig project Volgend project
Boven